Executieverkoop van uw woning voorkomen, hoe werkt dat?

Vraag direct uw bod aan

Snel, eenvoudig, betrouwbaar! CITO vastgoed

 • Direct verkocht, zonder voorbehoud
 • Gratis het beste bod
 • Geen makelaar nodig
 • 10+ jaar ervaring

Verstrekkende gevolgen

ë Een executieverkoop is een juridisch proces waarbij een financiële instelling (doorgaans een bank of geldschieter) een pand of eigendom in beslag neemt en verkoopt om een lening of hypotheek af te lossen die niet is terugbetaald. Dit is een ernstige gebeurtenis die verstrekkende gevolgen kan hebben voor huiseigenaren en andere betrokken partijen. Het is belangrijk om te begrijpen hoe executieverkoop werkt en welke stappen genomen kunnen worden om het te voorkomen.

Vraag direct uw bod aan

Snel, eenvoudig, betrouwbaar! CITO vastgoed

Redenen voor executieverkoop

Er zijn verschillende redenen waarom mensen in een situatie kunnen belanden waarin hun eigendom wordt geveild. Hier zijn enkele veelvoorkomende oorzaken:

 • Financiële problemen: Het verlies van een baan, ziekte, scheiding, of andere onvoorziene financiële problemen kunnen ervoor zorgen dat mensen hun maandelijkse hypotheekbetalingen niet meer kunnen voldoen.

 • Hoge schuldenlast: Soms stapelen de schulden zich op en kunnen huiseigenaren hun hypotheek niet langer betalen. Dit kan gebeuren als gevolg van te veel leningen, creditcardschulden, of andere financiële verplichtingen.

 • Waardedaling van onroerend goed: Als de waarde van een huis daalt, kan het moeilijk zijn om het te verkopen voor het bedrag dat verschuldigd is aan de hypotheekverstrekker. Dit kan leiden tot problemen bij de verkoop van het huis.

Beste bod op pand
Overwaarde verzilveren

Executieverkoop voorkomen

Het is van belang om stappen te ondernemen om executieverkoop te voorkomen als u in financiële moeilijkheden verkeert. CITO Vastgoed kan u hierbij helpen.

 • Open communicatie met de hypotheekverstrekker:
  Als u merkt dat u moeite heeft om uw hypotheekbetalingen te doen, neem dan onmiddellijk contact op met uw bank. Leg uw situatie uit en vraag of er mogelijkheden zijn.

 • Zoek professioneel advies:
  Overweeg om hulp te zoeken bij een financieel adviseur, schuldhulpverlener of advocaat die gespecialiseerd is in onroerend goed. Zij kunnen u begeleiden bij het nemen van de juiste stappen om uw financiële situatie te verbeteren.

 • Verkoop van onroerend goed: Als u ziet aankomen dat u de hypotheekbetalingen niet kunt blijven doen, overweeg dan om uw huis vrijwillig te verkopen voordat het tot een executieverkoop komt. In veel gevallen duurt de reguliere verkoop van een woning echter te lang, waardoor de hypotheekverstrekker alsnog tot executieverkoop over kan gaan. Een goede optie is in dat geval een rechtstreekse verkoop aan CITO Vastgoed, wij kopen uw woning snel en zonder ontbindende voorwaarden.

 • Verkopen maar toch blijven wonen: In sommige gevallen is dit een zeer geschikte oplossing, met de verkoopopbrengst lost u de hypotheekschuld af en vervolgens huurt u de woning terug van de koper. Hier zijn verschillende mogelijkheden voor, waarbij wij van CITO Vastgoed graag met u meedenken.

Vraag direct uw bod aan

Snel, eenvoudig, betrouwbaar! CITO vastgoed

Vastgoedhandelaar met 10 jaar specialisatie

Conclusie

Executieverkoop is een ernstige en stressvolle gebeurtenis die vermeden moet worden als dat mogelijk is. Het is van cruciaal belang om proactief te zijn en stappen te ondernemen om financiële problemen aan te pakken voordat ze escaleren tot een executieverkoop. Open communicatie met uw hypotheekverstrekker en het zoeken van professioneel advies kunnen u helpen, waarbij verkoop buiten het executietraject een goede oplossing kan zijn.

Een opkoper biedt uitkomst

Indien u uw huis of appartement snel wil verkopen kan een opkoper uitkomst bieden om een executieverkoop te voorkomen. Hierbij wordt de woning direct aangekocht zonder voorbehoud van financiering, waardoor u snel duidelijkheid en zekerheid heeft.

Wilt u gebruik maken van het rechtstreeks verkopen van uw onroerend goed tegen een goede prijs?
Wij van CITO Vastgoed kopen uw huis, direct en zonder gedoe voor u.
Neem vrijblijvend contact op met CITO Vastgoed op telefoonnummer
085-0602045 voor advies of meer informatie.

Volledige ontzorging

Meer weten over de mogelijkheden? Bod aanvragen Contact opnemen

 • Notariskosten etc. voor onze rekening

 • Oplevering wanneer u wenst

 • Directe aanbetaling mogelijk

 • Verkopen en terughuren is mogelijk