Hoe verkoop je je huis snel en verkoopklaar?

Vraag direct uw bod aan

Snel, eenvoudig, betrouwbaar! CITO vastgoed

 • Direct verkocht, zonder voorbehoud
 • Gratis het beste bod
 • Geen makelaar nodig
 • 10+ jaar ervaring

Tips & trics voor het snel verkopen van je huis

Als je je huis wilt verkopen, wil je dat natuurlijk zo snel mogelijk doen en voor een goede prijs. Maar hoe zorg je ervoor dat je huis opvalt tussen al het andere aanbod? En hoe maak je je huis aantrekkelijk voor potentiële kopers? In deze blog geven we je een aantal tips om je huis snel en verkoopklaar te maken met behulp van Cito Vastgoed.

Vraag direct uw bod aan

Snel, eenvoudig, betrouwbaar! CITO vastgoed

Tip 1: Bepaal een realistische vraagprijs

Een van de belangrijkste factoren die de verkoopsnelheid van je huis beïnvloeden, is de vraagprijs. Als je te hoog inzet, loop je het risico dat je huis te lang te koop staat en dat kopers afhaken. Als je te laag inzet, laat je misschien geld liggen. Daarom is het belangrijk om een realistische vraagprijs te bepalen die past bij de marktwaarde van je huis en de concurrentie in jouw buurt.

Maar hoe bepaal je de marktwaarde van je huis? Er zijn verschillende manieren om dat te doen, zoals het vergelijken van vergelijkbare woningen in jouw omgeving, het raadplegen van een taxateur of het gebruiken van een online tool. Maar al deze methoden hebben hun beperkingen en kunnen afwijken van de werkelijke waarde van je huis.

Een goede manier om de marktwaarde van je huis te bepalen, is door een gratis waardebepaling aan te vragen bij Cito Vastgoed. Wij kunnen je een vrijblijvend bod doen op basis van de kenmerken en de staat van je huis. Zo weet je precies wat je huis waard is en wat je kunt verwachten.

Het voordeel van een waardebepaling bij Cito Vastgoed is dat wij niet alleen kijken naar de objectieve kenmerken van je huis, zoals het oppervlak, het bouwjaar en de locatie, maar ook naar de subjectieve kenmerken, zoals de sfeer, de uitstraling en de potentie. Zo krijg je een eerlijk en compleet beeld van de waarde van je huis.

Bovendien kun je met een waardebepaling bij Cito Vastgoed ook profiteren van onze expertise en ervaring op de vastgoedmarkt. Wij weten precies wat er speelt in jouw regio en wat de vraag en het aanbod zijn. Zo kunnen we je adviseren over de beste vraagprijs voor jouw huis. Wil je meer weten over ons? Kijk dan op deze pagina.

Beste bod op pand
Overwaarde verzilveren

Tip 2: Zet je huis op de juiste kanalen

Als je je huis snel wilt verkopen, moet je ervoor zorgen dat het zichtbaar is voor zoveel mogelijk kopers. Dat betekent dat je je huis op de juiste kanalen moet plaatsen, zoals Funda, social media en lokale kranten. Maar hoe doe je dat? En hoe zorg je ervoor dat je huis opvalt tussen al het andere aanbod?

Een makkelijke manier om dat te doen, is door gebruik te maken van de diensten van Cito Vastgoed. Wij kunnen je helpen met het maken van professionele foto’s, video’s en plattegronden van je huis. Ook kunnen we een pakkende advertentietekst schrijven die de sterke punten van je huis benadrukt. Bovendien kunnen we je huis plaatsen op alle relevante kanalen, zodat je een groot bereik hebt.

Het voordeel van het inschakelen van Cito Vastgoed is dat wij weten hoe we jouw huis zo goed mogelijk kunnen presenteren aan potentiële kopers. Wij weten welke foto’s en video’s het meest aanspreken, welke informatie belangrijk is om te vermelden en welke zoekwoorden gebruikt worden door kopers. Zo kunnen wij jouw huis optimaal positioneren op de markt.

Bovendien kun je via ons ook besparen op tijd en kosten. Je hoeft zelf niet meer te investeren in dure apparatuur of software om foto’s of video’s te maken. Je hoeft ook niet meer zelf te adverteren op verschillende kanalen of contact te onderhouden met kopers. Alles wordt voor jou geregeld door ons.

Vraag direct uw bod aan

Snel, eenvoudig, betrouwbaar! CITO vastgoed

Vastgoedhandelaar met 10 jaar specialisatie

Tip 3: Maak je huis verkoopklaar

De laatste tip om je huis snel te verkopen, is om het verkoopklaar te maken. Dat wil zeggen dat je het zo aantrekkelijk mogelijk maakt voor potentiële kopers. Dat kun je doen door een aantal eenvoudige stappen te volgen, zoals:

 • Ruim op en maak schoon. Zorg ervoor dat je huis er netjes en fris uitziet. Haal overbodige spullen weg en berg persoonlijke spullen op. Maak alle ruimtes grondig schoon en vergeet ook niet de ramen, deuren en kozijnen.

 • Repareer en schilder. Verhelp eventuele gebreken of beschadigingen aan je huis, zoals lekkages, scheuren of loszittende tegels. Geef ook de muren, plafonds en kozijnen een frisse laag verf als dat nodig is. Kies voor neutrale kleuren die bij de meeste mensen in de smaak vallen.

 • Style en decoreer. Geef je huis sfeer en warmte door het te stylen en te decoreren. Zet bloemen of planten neer, hang kunst of foto’s op en leg kussens of plaids op de bank. Zorg ook voor voldoende licht en ventilatie in elke ruimte.

 • Vergeet de buitenkant niet. De buitenkant van je huis is het eerste wat kopers zien, dus zorg ervoor dat die er ook goed uitziet. Maak de gevel schoon, snoei de heg of het gras en zet wat bloempotten of tuinmeubels neer.

Eenvoudig en effectief

Het voordeel van het verkoopklaar maken van je huis is dat het niet veel hoeft te kosten of veel tijd in beslag hoeft te nemen. Met een paar simpele ingrepen kun je al een groot verschil maken in hoe jouw huis overkomt op kopers. Je kunt ook gebruik maken van de tips en adviezen die wij je kunnen geven over hoe je jouw huis zo goed mogelijk kunt presenteren.

Als je deze tips volgt, kun je je huis snel en verkoopklaar maken met behulp van Cito Vastgoed. Wij kunnen je ook begeleiden bij het hele verkoopproces, van het eerste bod tot de overdracht bij de notaris. Zo kun jij zonder zorgen en met een goed gevoel afscheid nemen van je oude huis en verder gaan met jouw nieuwe plannen.

Volledige ontzorging

Direct een bod aanvragen

Bij Cito Vastgoed kun je ook direct een bod aanvragen, dan heb je meteen duidelijkheid en kun je de juiste stappen gaan zetten. Onze adviseurs helpen je hier graag mee verder! Ook kun je alvast een kijkje nemen op deze pagina, als je nieuwsgierig bent geworden naar onze werkwijze en hier meer over wil weten.

Meer weten over de mogelijkheden? Bod aanvragen Contact opnemen

 • Notariskosten etc. voor onze rekening

 • Oplevering wanneer u wenst

 • Directe aanbetaling mogelijk

 • Verkopen en terughuren is mogelijk