Huis verkopen zonder bouwtechnische keuring

Vraag direct uw bod aan

Snel, eenvoudig, betrouwbaar! CITO vastgoed

 • Direct verkocht, zonder voorbehoud
 • Gratis het beste bod
 • Geen makelaar nodig
 • 10+ jaar ervaring

Verkopen zonder ontbindende voorwaarden

Het verkopen van onroerend goed is een proces dat gepaard gaat met juridische, financiële en technische aspecten. Een van de cruciale stappen in dit proces is de bouwtechnische keuring, die vaak wordt uitgevoerd om de algehele staat van een woning te beoordelen. Het is echter niet noodzakelijk voor u als verkoper om uw woning te verkopen met een bouwtechnische keuring.
CITO Vastgoed koopt uw woning aan zonder ontbindende voorwaarden zoals een bouwtechnische keuring.

Vraag direct uw bod aan

Snel, eenvoudig, betrouwbaar! CITO vastgoed

De bouwtechnische keuring

Een bouwtechnische keuring is een gedetailleerde inspectie van een woning om de bouwkundige staat en eventuele gebreken vast te stellen. Deze keuring wordt uitgevoerd door een deskundige bouwkundige inspecteur en omvat onder andere:

 • De staat van het dak en de dakbedekking.

 • De kwaliteit van het metselwerk en de gevel.

 • De staat van de fundering en het houtwerk.

 • De elektrische installatie en het sanitair.

 • De isolatie en ventilatie van de woning.

Op basis van de keuring wordt een rapport opgesteld met bevindingen en aanbevelingen voor eventuele reparaties of verbeteringen. Dit rapport kan een belangrijke rol spelen in het onderhandelingsproces tussen koper en verkoper en kan invloed hebben op de uiteindelijke verkoopprijs.

Verkopen zonder bouwtechnische keuring

Hoewel het in sommige gevallen wordt aanbevolen om een bouwtechnische keuring uit te voeren bij de verkoop van een huis, zijn er enkele situaties waarin verkopers ervoor kunnen kiezen om dit niet te doen. Enkele potentiële voordelen van verkopen zonder keuring zijn:

Verkoop en terughuur huis
 • Kostenbesparing:
  Een bouwtechnische keuring kan kosten met zich meebrengen voor de verkoper. Door dit over te slaan, kunnen ze geld besparen.

 • Tijdswinst:
  Een keuring kan enige tijd in beslag nemen, vooral als er reparaties nodig zijn. Het overslaan van de keuring kan het verkoopproces versnellen.

 • Geen onthullende gebreken:
  Als de verkoper op de hoogte is van mogelijke gebreken in het huis, kan het overslaan van de keuring voorkomen dat deze aan het licht komen, waardoor de onderhandelingspositie van de verkoper wordt versterkt.

 • Verkopen maar toch blijven wonen: In sommige gevallen is dit een zeer geschikte oplossing, met de verkoopopbrengst lost u de hypotheekschuld af en vervolgens huurt u de woning terug van de koper. Hier zijn verschillende mogelijkheden voor, waarbij wij van CITO Vastgoed graag met u meedenken.

Hoewel er enkele voordelen kunnen zijn aan het verkopen van een huis zonder een bouwtechnische keuring, zijn er ook belangrijke nadelen en risico’s verbonden aan deze aanpak:

 • Aansprakelijkheid:
  Als de verkoper gebreken in het huis verbergt of niet meldt en deze gebreken worden ontdekt nadat de verkoop is afgerond, kan de verkoper aansprakelijk worden gesteld.

Huis verkopen en terughuren

Vraag direct uw bod aan

Snel, eenvoudig, betrouwbaar! CITO vastgoed

Header foto huizen

Juridische aspecten

Het verkopen van een huis zonder een bouwtechnische keuring is toegestaan. Het is wel belangrijk om te begrijpen dat de verkoper nog steeds wettelijk verplicht is om eventuele bekende gebreken te melden aan de koper.

Daarnaast kunnen er juridische complicaties optreden als er geschillen ontstaan tussen koper en verkoper na de verkoop. Als de koper beweert dat er ernstige gebreken zijn die niet zijn gemeld, kan dit leiden tot rechtszaken en financiële gevolgen voor de verkoper.

Wij van CITO vastgoed nemen dit risico voor onze rekening door uw woning te kopen zonder ontbindende voorwaarden zoals een bouwtechnische keuring.

Wij voeren zelf een globale inspectie uit van uw woning en kopen de woning “zoals het is”. Dit wordt ook evt. in de koopovereenkomst vastgelegd waarbij aangegeven wordt dat de koper verantwoordelijk is voor eventuele reparaties na de aankoop.

Direct een bod aanvragen

Bij CITO Vastgoed kunt u direct een bod aanvragen voor de verkoop van uw woning. Wij kopen zonder financieel voorbehoud, waardoor u verzekerd bent van een snelle verkoop. Onze adviseurs vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

Volledige ontzorging

Meer weten over de mogelijkheden? Bod aanvragen Contact opnemen

 • Notariskosten etc. voor onze rekening

 • Oplevering wanneer u wenst

 • Directe aanbetaling mogelijk

 • Verkopen en terughuren is mogelijk