Uw woning onderhands verkopen

Vraag direct uw bod aan

Snel, eenvoudig, betrouwbaar! CITO vastgoed

 • Direct verkocht, zonder voorbehoud

 • Gratis het beste bod

 • Geen makelaar nodig

 • 10+ jaar ervaring

Uw woning onderhands verkopen, hoe werkt dat?

Bij het verkopen van een huis denken de meeste mensen automatisch aan het inschakelen van een makelaar en het plaatsen van het huis op de markt. Maar er is ook een andere optie: uw woning onderhands verkopen. Bij een onderhandse verkoop wordt het huis direct verkocht aan een geïnteresseerde partij, zonder tussenkomst van een makelaar of een openbare verkoopprocedure. Deze methode heeft verschillende voordelen, zoals meer controle over het verkoopproces en mogelijke kostenbesparingen.

Vraag direct uw bod aan

Snel, eenvoudig, betrouwbaar! CITO vastgoed

Stappenplan

 • Alle gegevens over de te verkopen woning verzamelen

 • De woning aanbieden (internet, mond-op-mond reclame)

 • Bezichtiging organiseren met geïnteresseerden

 • Onderhandelen over de prijs

 • Koop sluiten

 • Een koopovereenkomst opstellen en (laten) tekenen

 • Notaris inschakelen

 • Eindinspectie met de koper

 • De akte van levering tekenen bij de notaris

 • Sleuteloverdracht aan koper

Bereid het huis voor op verkoop

Voordat u begint met uw woning onderhands te verkopen, is het belangrijk om het voor te bereiden op de verkoop. Hoewel u geen grote investeringen hoeft te doen zoals bij het traditioneel verkopen van een huis, kan het nog steeds belangrijk om een goede eerste indruk te maken op potentiële kopers. Een goed onderhouden en aantrekkelijk gepresenteerd huis zal de kans vergroten dat u succesvol verkoopt.

Vraag direct uw bod aan

Snel, eenvoudig, betrouwbaar! CITO vastgoed

Bied een realistische verkoopprijs

Het bepalen van de verkoopprijs is een cruciale stap bij het onderhands verkopen van een huis. Het is belangrijk om een realistische prijs te hanteren die in overeenstemming is met de huidige marktwaarde van vergelijkbare woningen in de buurt. U kunt dit doen door een professionele partij in te schakelen of door onderzoek te doen naar recente verkopen van vergelijkbare woningen in uw omgeving. Het vaststellen van een redelijke prijs is essentieel om potentiële kopers aan te trekken en een vlotte verkoop te bevorderen.

Maak een duidelijke en aantrekkelijke advertentie

Bij het onderhands verkopen van een huis is het belangrijk om een duidelijke en aantrekkelijke advertentie te maken om potentiële kopers aan te trekken. De advertentie moet alle belangrijke informatie bevatten, zoals de locatie, de grootte van het huis, het aantal kamers, de aanwezigheid van voorzieningen, enzovoort. Het is ook nuttig om foto’s van het huis toe te voegen om potentiële kopers een idee te geven van de uitstraling en de staat van het pand. Plaats de advertentie op relevante platforms, zoals online vastgoedwebsites, sociale media en lokale advertentiepagina’s. Naast het plaatsen van een advertentie is het belangrijk om het woord te verspreiden dat u uw woning onderhands wil verkopen. Vertel familie, vrienden, collega’s en buren over uw voornemen om het huis onderhands te verkopen. Mond-tot-mondreclame kan een krachtig instrument zijn om potentiële kopers te vinden, vooral in nauw verbonden gemeenschappen. U kunt ook overwegen om lokale vastgoedinvesteerders, opkoper, vastgoedbeheerders of andere professionals in de branche te benaderen die mogelijk geïnteresseerd zijn in het kopen van uw woning.

Onderhandel met potentiële kopers

Als er geïnteresseerde kopers zijn, is het tijd om te onderhandelen over de verkoopprijs en de voorwaarden van de transactie. Het is belangrijk om open te staan voor onderhandelingen en flexibel te zijn om tot een overeenkomst te komen die voor beide partijen acceptabel is. Houd er rekening mee dat de onderhandelingen bij een onderhandse verkoop direct tussen u en de koper plaatsvinden, zonder de betrokkenheid van een makelaar. Zorg ervoor dat u de onderhandelingen documenteert en eventuele afspraken schriftelijk vastlegt om misverstanden te voorkomen.

Raadpleeg een professional

Hoewel uw woning onderhands verkopen vele voordelen heeft, kan het nog steeds nuttig zijn om advies in te winnen van een professional. Een vastgoedadvocaat kan u begeleiden bij het opstellen of controleren van de koopovereenkomst en ervoor zorgen dat uw belangen goed worden beschermd. Ook kunnen zij u adviseren over eventuele wettelijke vereisten en andere juridische aspecten die bij de verkoop komen kijken.

Meer weten over de mogelijkheden? Bod aanvragen  Contact opnemen

Voltooi de transactie

Zodra u een overeenkomst heeft bereikt met een potentiële koper, is het tijd om de transactie af te ronden. Het kan nuttig zijn om een notaris of een andere gekwalificeerde professional in te schakelen om u te begeleiden bij deze processen en ervoor te zorgen dat alles juridisch correct verloopt.

Cito Vastgoed

 • Direct verkocht, zonder voorbehoud!

 • Gratis het beste bod

 • Flexibel en laagdrempelig

 • Gehele ontzorging van A-Z

 • 10+ jaar ervaring

Conclusie

Uw woning onderhands verkopen biedt verschillende voordelen, waaronder meer controle over het verkoopproces en mogelijke kostenbesparingen. Door het volgen van de juiste stappen, zoals het voorbereiden van het huis, het bepalen van een realistische verkoopprijs en het onderhandelen met potentiële kopers, kunt u een soepele transactie realiseren. Het is echter altijd verstandig om advies in te winnen van een professional om ervoor te zorgen dat u juridisch beschermd bent en dat alles correct verloopt. Met de juiste aanpak kunt u succesvol uw huis onderhands verkopen en een bevredigende transactie realiseren.

Uw woning snel en zonder kosten onderhands verkopen? Verkoop uw woning aan CITO Vastgoed !

Wanneer u uw huis direct voor een goede prijs verkopen wilt, is CITO Vastgoed de partij voor u. Het hele proces wordt van begin tot eind geregeld, gehele ontzorging, waarbij uw woning binnen enkele dagen definitief verkocht is. Bij een onderhandse verkoop aan CITO Vastgoed betaalt u geen bijkomende kosten zoals courtage, ook overige kosten als notariskosten nemen wij voor onze rekening.

Het onderhands verkopen van uw woning aan CITO Vastgoed kent vele voordelen. Neem vrijblijvend contact op 085-0602045 en wij helpen u graag verder!

 • Notariskosten etc. voor onze rekening

 • Oplevering wanneer u wenst

 • Directe aanbetaling mogelijk

 • Verkopen en terughuren is mogelijk